Etapele unui audit energetic - certificat

Auditul energetic a fost decretat ca fiind obligatoriu, dar poate ar fi util sa intelegem etapele realizarii lui si cum anume iti poate fi de folos un auditor.

Ca sa cunoastem valoarea unui imobil din punct de vedere al consumului energetic, trebuie sa parcurgem un proces ce presupune urmatoarele etape:

  • Se evalueaza performanta energetica a unei cladiri in conditii normale de utilizare. Pe baza caracteristicilor cladirii, precum si a instalatiilor respective, se va face o evaluare preliminara prin care se determina performanta energetica si consumul anual de energie. Concluziile preliminare sunt trecute intr-un raport.
  • In baza indicatorilor de eficienta economica, se cauta solutii tehnice de reabilitare energetica. Indicatori importanti ce se iau in considerare:
  1. Valoarea neta si actualizata a cladirii.
  2. Costul energiei economisite.
  3. Durata de recuperare a investitiei.
  • Gasirea de solutii tehnice de crestere a performantei energetice. Auditorul calculeaza cum influenteaza interventiile de modernizare si impactul asupra consumului energetic cu scopul cresterii performantei energetice a cladirii.
  • Elaborarea raportului de audit. Raportul contine toate cele patru etape de mai sus, precum si modul in care au fost efectuate. Auditul mai contine si caracteristicile tehnice ale cladirii, precum si solutiile de imbunatatire in ceea ce priveste consumul energetic.

La finalul raportului sunt trecute concluziile auditorului cu privire la intreaga expertiza, precum si sugestiile privind masurile ce ar trebui luate.

 

 

coman alfred

 

 

 

 

Galerie foto - certificat energetic