Informatii privind certificatul energetic

Pana in anul 2007, legea nu prevedea obligativitatea intocmirii certificatului energetic al cladirilor, deci in cazulvanzarii/inchirierii unui apartament nu este necesar auditul intregii cladiri, ci doar al apartamentului ce face obiectul discutiei noastre. In cazul cumpararii unui apartament construit dupa anul 2007, acest certificat va este predat odata cu receptia lui. In tara noastra, majoritatea cladirilor se incadreaza in clasele energetice C-D, pe o scara A-G.

Termenul de valabilitate al certificatului energetic este de 10 ani si contine:

  • consumul anual de energie consumata;
  • eficienta din punct de vedere energetic a apartamentului;
  • incadrarea intr-o clasa energetica pe scara A-G, unde A reprezinta consumul cel mai scazut, iar G reprezinta consumul cel mai mare;

Asa cum am mai precizat, in Romania majoritatea cladirilor vechi au clasa energetica C-D si au un consum mediu annual de 200 kwh, tinta de obtinut fiind de 100 kwh, dupa cum a comunicat Ministerul Dezvoltarii ca urmareste prin acest program de certificare energetica.

Acest program de certificare energetica este un proiect european ce are ca scop reducerea cu 20% a consumului energetic, precum si reducerea cu 20% a emisiilor de gaze de sera.

Implementarea acestui program trebuia sa inceapa in anul 2009, insa in Romania directiva a intrat in vigoare mai tarziu.

Societatea noastra iti ofera consultanta gratuita cu privire la obtinerea certificatului energetic, consultanta ce nu te obliga ulterior la un contract de prestari servicii. Apeleaza la specialistii nostri pentru a intelege ce anume ai de facut in cazul unei vanzari/inchirieri al unui imobil!

 

 

coman alfred

 

 

 

 

Galerie foto - certificat energetic